Stap in de online wereld van je kind

Gamen, sociale media, filmpjes, leuke spelletjes spelen met kinderen uit het hele land. De mogelijkheden van de digitale wereld zijn onbegrensd. Wat zijn populaire sites bij kinderen van 8 tot en met 12 jaar? Welke sociale media en apps gebruiken ze? En welke mogelijkheden hebben nieuwe media, voor spreekbeurten of werkstukken?

Het is belangrijk om te weten wat je kind online doet en welke mogelijkheden er zijn. Daarom bieden we aan om gratis mee te doen aan de online cursus over mediawijsheid voor ouders van kinderen in groep 5 tot en met 8. De cursus is door Theek5 ontwikkeld. De thema’s zijn o.a. Populaire websites, Sociale media, Slimmer spelen en leren, Apps voor kinderen, Tips voor spreekbeurten en werkstukken, Gadgets, Mediawijze kids en Mindfulness.

Door deel te nemen aan deze online workshop vang je twee vliegen in één klap: Je ontdekt een nieuwe manier van leren én brengt tegelijkertijd jouw kennis over media en kinderen up to date.

Navigatie training

Een training bestaat uit verschillende hoofdstukken en elke hoofdstuk bestaat uit een aantal paragrafen. Op de startpagina van elke training vind je een overzicht van de hoofdstukken. Klik op een hoofdstuk om de training te starten.

Je volgt alle paragrafen en hoofdstukken om een training af te ronden. Onderaan elke paragraaf vind je de knop Markeer als voltooid.

markeer-als-voltooid

Door hier op de te klikken geef je aan dat je een paragraaf hebt afgerond. Je gaat dan automatisch verder met de volgende paragraaf.

Zodra je de laatste paragraaf voltooid hebt, start het volgende hoofdstuk. Door de hoofdstukken en bijbehorende paragrafen van boven naar beneden te volgen, doorloop je de training lineair. Via de zijbalk en de navigatieknoppen onder- en bovenin het scherm kun je willekeurig heen en weer gaan door de training. Op deze manier heb je zelf de vrijheid om hoofdstukken of paragrafen te volgen die jij interessant vindt.

Rechts in de zijbalk zie je in welk hoofdstuk je bent en welke paragraaf je aan het volgen bent. Bovenaan de paragraaf zie je jouw voortgang. Elke afgeronde paragraaf krijgt een groen bolletje.

Wil je de voortgang van het gehele hoofdstuk zien, dan klik je in de zijbalk op de titel van een hoofdstuk, of bovenaan de les op ´Terug naar hoofdstuk´. Wil je de voortgang van training zien, klik dan in de zijbalk onder alle modules op ´Terug naar ‘Titel van de training’.

Opzet training

Deze training bestaat uit acht hoofdstukken. In het onderstaande schema zie je hoe de training is opgebouwd. Klik op het eerste hoofdstuk om te beginnen.

U moet ingelogd zijn om deze module te kunnen volgen. Klik hieronder op de knop ‘Volg deze module’ om naar het inlogscherm te gaan.
Volg deze module