Leren over Maken

Waarom deze e-learning?

Leren door te maken, voorbereid zijn op de dag van morgen! Dat is waar het om draait bij het Maakonderwijs.

Op de arbeidsmarkt ontstaat een steeds grotere roep naar jonge uitvinders met 21e eeuwse vaardigheden. Dat zijn onder andere vaardigheden op ict-gebied, maar ook ‘goed kunnen samenwerken’, ‘sterk zijn in communiceren’ en ‘creatief en oplossingsgericht kunnen denken’. Wie aan de slag gaat met Maakonderwijs, werkt met kinderen gericht aan deze vaardigheden en bereidt kinderen daarmee goed voor op de toekomst.

Om voorbereid te zijn op de toekomst zijn volgens het team MakersBuzz Cubiss drie thema’s van belang:

  • Maken
  • Media
  • Programmeren

Het Maakonderwijs stimuleert onder andere de creativiteit, je leert ‘machines’ begrijpen en daardoor kritisch te denken. Maakonderwijs gaat uit van de nieuwsgierigheid van kinderen en het leert ze verantwoord en oplossingsgericht nieuwe technologie te gebruiken.

In deze e-learning geven we uitleg over wat deze thema’s inhouden, maar ook hoe je het (zelf) in de praktijk toe kunt passen. En we willen je graag inspireren!

Opzet van de training

De training is zo opgezet dat je zelf je (studie)tijd bepaalt en studeert waar en wanneer het jou het beste uitkomt. Op deze manier kun je op een makkelijke manier je kennis vergroten of aanscherpen rondom het thema Maakonderwijs. Een les neemt ongeveer 2 uur tijd van je in beslag.

De training is gericht op leerkrachten, bibliotheekprofessionals en ouders. En is zeker ook toegankelijk voor anderen die meer willen weten over maakonderwijs!

4kPTzKWf

 

Deze elearning is ontwikkeld door het Team Cubiss Makersbuzz.

U heeft nog geen toegang tot deze module.

 

Volg deze module